Kako izgleda taj Akcioni plan ?

Image

Akcioni plan je ...

set aktivnosti koje odgovaraju planu jedne zajednice da preduzme ili ne preduzme određene mere/intervencije/projekte/programe aktivnosti u cilju poboljšanja nekog segmenta života mladih, prema nacionalnim i lokalnim smernicama,interesima i potreba definisanim u strateškim dokumentima.

Image

A kako se to zna ?

Svaki projekat koji je objavljen u lokalnim medijima ili za koji postoji informacija od strane opštinskih službi ili Kancelarije za mlade je obrađen i ti podaci poseduju informacije do 80% kvaliteta skoro svake aktivnosti koja je predstavljala dodatni napor svakog pojedinca,grupe,udruženja ili institucije da se sprovede plan koji je usvojen na Skuštini opštine Prijepolje u maju 2010.

Image

Šta otkviraju ovi podaci?

Npr. na ovoj slici možemo da jasno vidimo ciljeve Nacionalne strategije koji su prisutni u ovom projektu, vidimo vreme i vidimo dve promenljive. Važnost i napredak koje mere kvalitativne podatke. Koliko je projekat relevantan i u kojoj meri je ostvario ciljeve prema indikatorima dosega ciljne populacije,korisnosti i predloženog pristupa dok se napredak meri odnosom između planiranog i realizovanog.

Ovi podaci nam daju uvid o načinu,kvalitetu sprovođenju plana dajući nam jasnu predstavu o dostupnim resursima, dobrim ili lošim rešenjima, održivim i manje održivim,formalna i suštinska partnerstva, na osnovu kojih možemo da napravimo sledeći plan za narednih pet godina, analizirajući greške i dobre prakse, kreirajući specifična,jasna i nova rešenja crpeći najbolje od najboljih dajući šansu ili mogućnost najslabijim.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>